Bilder tar seg best ut i album og på veggen

Et enkelt foldealbum med plass til 8 bilder på den ene siden og 6 bilder på den andre er en flott måte å presentere bilder på som ellers ikke er så synlige i en digital mappe.

Som fotograf er jeg opptatt av at kundene får best mulige bilder. Derfor kravler jeg på gulvet og klatrer på stoler, mens jeg leter etter et lysglimt eller vinkel som kan tilføre bildet noe. Jeg har med best mulig fotoutstyr for oppdraget, og gjerne dobbelt opp med kameraer i tilfelle noe skal skje med det ene. Men det spiller ingen rolle hvilken kvalitet det er på bildene hvis de blir “gjenglemt” i en mappe på et eller annet digitalt medium etter at kunden har fått dem. Et bilde passer nemlig best i et album eller på veggen.

 

Jada, det er en påstand. Det kan være mange som har stor glede av å lage digitale fotoalbum som for eksempel rullerer på et lesebrett eller lignende. Og hvem har ikke sett en flott powerpointpresentasjon med barnebilder i en konfirmasjon eller i et bryllup? Men det er i spesielle anledninger man bruker disse presentasjonsformene. Hva med å la seg glede av bilder også i hverdagen? Et godt bilde, et spesielt bilde, bilde av en viktig hendelse som skal minne oss på noe, eller bare et bilde som gir gode assosiasjoner bør være lett tilgjengelig slik at vi lar oss begeistre og glede oftere. For det å omgi seg med skjønnhet og minner både øker gleden og styker ens identitet.

 

Flere påstander, sier du. Ja, men sanseopplevelser har i all tid vært viktige for våre valg, og et foto av en viktig begivenhet eller av dine nærmeste gir kanskje sanseopplevelse av gode minner eller nærhet til noe eller noen. Helt fra da det første  bildet ble produsert i 1826 av den franske oppfinneren Nicéphore Niépce har fotografiet fått en viktig betydning for våre sanseopplevelser. Det blir ikke mindre behov nå, tross av at vi omgir oss med bilder og film på TV eller i massemedier.

Bildet fra Bilder tar seg best ut i album og på veggen - foldealbum

Album som ligger fremme er mye mer tilgjengelig i hverdagen, her presentert som et foldealbum med boks.

 

Hvilke typer album eller innramming bør man så velge, og i hvilken størrelse?

Både album og innramming blir dyrere med størrelsen. Men et bryllupsbilde i stort format på veggen vil vare livet ut, og da blir kostprisen liten per år. Min anbefaling er å sette av en del av budsjettet til innramming og album, for den glede det er å dele gode minner er ubetalelig. Selv valgte jeg lerret  30×40 cm til mitt eget bryllupsbilde, men i dag ville jeg nok valgt fotoprint på kunstpapir. Dette fordi både fargegjengivelse og bildeskarphet blir bedre med fotoprint.

Aeterno samarbeider med de beste leverandørene og har et bredt spekter av rammer. Vi har 20 listeprøver tilgjengelig hos oss.Bildet fra Bilder tar seg best ut i album og på veggen - Rammer
Listeprøver vi har plukket ut hos leverandøren. Bestselgere i pen blanding med nykommere av året.

Håper denne artikkelen “Bilder tar seg best ut i album og på veggen” vil inspirere deg til å henge opp ditt bilde. Det vil du ikke angre på.

 

Published by

Rita

Fotograf Rita Bærum Tlf: 977 74 389
Prev Booking av bryllupsfotograf
Next Bryllupstips fra bryllupsfotografen

Leave a comment