Personvernerklæring

Hvem vi er

Denne personvernerklæringen gjelder for Aeterno sine nettsteder.
Fotograf Rita Bærum er behandlingsansvarlig for personopplysninger som samles inn på nettsidene: http://www.aeterno.no

 

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy

Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

 

Kontaktskjemaer

Bestiller du fotografering eller sender inn et spørsmål, gjør du det i et kontaktskjema. Kontaktskjemaet blir liggende i vårt kartotek/arkiv, og disse blir også liggende i en database på denne nettsiden.

 

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

 

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

På bloggen ligger noen innebygde videoer fra Flicker, men resten av innholdet er kun fra dette nettstedet. Det finnes en del eksterne lenker, og disse kan vi ikke ta ansvar for eventuelle feil på. Dersom du finner lenkefeil eller andre feil på noen av disse er det imidlertid fint med en tilbakemelding, så vil de umiddelbart bli fjernet.

 

Analyse

Besøk på dette nettstedet registreres som anonym informasjon. Informasjonen brukes til statistisk måling og analyse for å forbedre nettstedets funksjonalitet. Informasjonen inneholder ikke identifiserbare personlige opplysninger. Til denne målingen brukes script fra analyseverktøyet Google Analytics. Ved ditt besøk lagres ”cookies” (informasjonskapsler) som tekstfiler på din datamaskin.

Informasjonen som cookien samler inn om din bruk (herunder en anonymisert versjon av din IP-adresse) sendes til Google og lagres på selskapets servere. Google vil bruke denne informasjonen for det formål å vurdere din bruk av nettsiden, lage rapporter om aktiviteten på nettstedet, samt for å yte andre tjenester i tilknytning til aktiviteten på nettstedet og bruken av internett.

Google kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter dersom det foreligger en rettslig plikt til dette, eller dersom slike tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google. Google vil ikke sammenstille din IP adresse med andre opplysninger Google måtte ha i sin besittelse.

Google Analytics sine retningslinjer for personvern gir deg rett til å nekte Google Analytics å lagre disse besøksdataene. Om du ikke ønsker at Google Analytics skal lagre din informasjon kan du også installere ”Google Analytics Opt-out”, en tilleggsfunksjon for nettleseren din som vil forhindre slik lagring.

Du kan også avvise bruken av cookies på din maskin ved å justere de nødvendige innstillingene på nettleseren din. Ved å bruke nettstedet godtar du at Google behandler opplysninger om deg på den måten og for det formålet som er beskrevet ovenfor.

 

Hvem vi deler dine opplysninger med

Ut over det som er beskrevet over, deler vi ikke informasjonen med andre.

 

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt.

 

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har sendt skjema eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

 

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

 

Din kontaktinformasjon

Dersom du legger igjen din kontaktinformasjon på våre nettsider blir ikke de spredt videre til tredjepart. Det blir kun brukt til å besvare din henvendelse eller for å opprette et kundeforhold.

 

Samtykke

Ved å kontakt oss på et skjema eller via e-post samtykker du til at vi kan kontakte deg basert på informasjonen du har levert fra deg, inntil samtykket trekkes tilbake.

 

Rettigheter

Som bruker av nettsidene våre har du rett til å kreve innsyn i personopplysningene som vi har om deg og hvordan de behandles. Du kan også kreve retting, sletting og begrensninger i behandlingen av personopplysninger i henhold til personopplysningsloven. Hvor behandlingen av personopplysninger er basert på samtykke, kan du til enhver tid trekke samtykket tilbake.

Dersom du mener at vi ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no.

 

Hvordan vi beskytter dine personopplysninger

Vi har strenge regler for brukertilgang på våre nettløsninger, har løpende oppdatering av oppgraderinger for å teknisk sikre løsningene og jevnlig overvåking.

 

Våre rutiner for datalekkasjer

Vi har egen handlingsplan der vi vil tilskrive alle med brukerdata dersom vi oppdager datalekkasje.

 

Kontaktinformasjon

Rita Bærum
[email protected]