Produktfotografering av Rita Bærum

 

Om fotograf Rita Bærum

Rita startet tidlig å interessere seg for foto. Allerede som 12-åring kjøpte hun, for sin første lønning (som barnevakt), et 35 mm Kodak kamera. Med sitt første kamera begynte hun å sende inn bilder til lokalavisen. Dette ga mersmak, og mange bilder har blitt sendt inn over årene. Rita Bærum har utdanning som grafisk designer, med foto som et av fagene. Videre har hun 2-årig utdannelse som fotokunstner fra NISS (Nordisk Institutt for Scene og Studio). I tillegg har hun deltatt på en rekke kurs og workshops, blant annet med Morten Krogvold.
På bryllupsoppdrag og noen helgeoppdrag vil Rita ta med sin mann Tor Martin Bærum som ekstra fotograf. Tor Martin har lang erfaring som fotograf i sitt virke som nettredaktør. Han har fått publisert mange bilder i inn- og utland. Tor Martin bruker gjerne videofunksjonen på Canon 5D Mark IV for å dokumentere taler og annet under bryllupsoppdragene. 

Vi har nettopp tatt 1- års bilder av veslejenta, hadde med oss storebror på 3 og hele fotshooten ble litt preget av en noe utålmodig 3- åring. Vi reiste hjem fra shooten med en noe varierende magefølelse for hvordan bildene ble. Men så kom mailen med prøvebildene og vi ble rett og slett blåst av banen av 28 helt fantastiske bilder av vår lille prinsesse. Vi er strålende fornøyde, bildene er nydelige og over all forventning. Rita har klart å fange veslejentas særegenheter og personlige trekk på en fantasifull og leken måte. I prosessen med bearbeiding av bildene har vi kunnet komme med egne forslag og ønsker, noe vi er veldig takknemlige for! :), Fetsund.

 

Hvordan jobbe for å finne det gode motivet

Fotograf Bærum jobber med å finne de gode motivene ved å tenke litt utradisjonelt og kreativt. Det kan være et lite, tilsynelatende ubetydelig motiv, kanskje blir det beste bildet når det settes inn i en bestemt kontekst. I dialog med kunden planlegges fotoshooten grundig for å få et best mulig resultat. Under selve photoshooten jobber fotografen selvstendig. Det er viktig at modeller og kunder er tålmodig med Rita sine forskjellige innfall underveis i fotoseansen. I settinger med mange tilskuere (bryllup o.l.) er det viktig å holde på konsentrasjonen og ha fokus på de arbeidsoppgavene som fotografen gir. Da blir også resultatet best.

Hvilke oppdrag tar Aeterno

Aeterno skal være et fotofirma for folk flest. Det betyr bryllupsfotografering, baby-/nyfødt-/familefotografering, konfirmasjon, fashion, modell, mote, kunst, fine art, landskapsfotografering, produktfotografering, portrett, studiofotografering, eiendomsfotografering, reklame, interiør, utsmykning, bedriftsfoto og årsmeldinger for å nevne noe.

Hvilket geografisk område dekker Aeterno

Vårt geografiske nedslagsfelt er Østlandet med Oslo-området og Romerike som det sentrale operative området. Men fotograf Rita Bærum tar oppdrag i hele landet mot dekning av reisekostnadene. Ved oppdrag i utlandet reiser fotograf Rita Bærum med egen assistent.

Kunstprosjekter

Aeterno er et fotofirma som skal jobbe med kunstrelaterte prosjekter.

Etter fine bilder av døtrene tidligere var vi ikke i tvil om valg av fotograf til den store dagen. Rita (og hennes mann) er dyktige i sin jobb. Gjennom flotte bilder både før, under og etter vielse klarte Rita å få frem følelsene og de fantastiske øyeblikkene for dagen. Rita var godt forberedt og hadde god tid til rådighet, noe som gjenspeiles i de flotte bildene og resultatet. Rita og hennes mann jobber godt i team, er imøtekommende, rolige og ikke minst hyggelige! Anbefales på det sterkeste! Camilla Bøyum Nyberget, Rømskog Spa Resort.

 

Utstyr

Fotograf Rita Bærum jobber med Canon. Hun har tidligere brukt Mark-serien, men har nå gått over til speilløse kamera, og benytter for tiden modellen EOS R5. Hun har god erfaring med Canon, og har brukt mange av Canons modeller gjennom årene. Hun har erfaring med de fleste av Canons objektiver. Hun benytter også Hasselblad H4D-40 med 80 mm objektiv. I tillegg brukes Epson SC-P800 på fotoprint på noe av markedets beste fotopapir. Den mest brukte er Premium Luster.

Om Aeterno – fotograf Rita Bærum

Nettstedet er bygd opp rundt bildegalleriene. Det er for tiden 6 bildegallerier, bryllup, nyfødt, barn, konfirmantfamilie og kreativ fotografering. Bildegalleriene består av fotograf Rita Bærums portefølje.

Ut over bildegalleriene består nettstedet av en blogg der vi oppfordrer alle til å delta med ros og ris, eller andre kommentarer til blogginnleggene.
I tillegg til dette nettstedet har også fotograf Rita Bærum egne Facebook- og Instagramsider. På Facebooksidene vil det bli ofte oppdateringer av smått og stort, så vi oppfordrer alle som ønsker å følge med å gå inn på disse sidene. Alle “Likes” på Facebook settes veldig pris på.

Leave a comment