Om Aeterno

Aeterno er kanskje et rart navn på et firma, men kommer fra latin og betyr foreviget. Det er noe poetisk vakkert over det, å forestille seg å fange et øyeblikk som man kan se for seg i en evighet. Et klikk fra et kamera, og øyeblikket er frosset fast i tiden.

Fotofirmaet Aeterno ble etablert 12. oktober 2012. Det drives som et enkeltpersonsforetak av fotograf Rita Bærum. Målet for selskapet er å bli omdannet til aksjeselskap med eget studio.

 

Om fotograf Rita Bærum

Rita startet tidlig å interessere seg for foto. Allerede som 12-åring kjøpte hun, for sin første lønning (som barnevakt), et 35 mm Kodak kamera. Med sitt første kamera begynte hun å sende inn bilder til lokalavisen. Dette ga mersmak, og mange bilder har blitt sendt inn over årene. Rita Bærum har utdanning som grafisk designer, med foto som et av fagene. Videre har hun 2-årig utdannelse som fotokunstner fra NISS (Nordisk Institutt for Scene og Studio). I tillegg har hun deltatt på en rekke kurs og workshops, blant annet med Morten Krogvold.

På bryllupsoppdrag og noen helgeoppdrag vil Rita ta med sin mann Tor Martin Bærum som ekstra fotograf. Tor Martin har lang erfaring som fotograf i sitt virke som nettredaktør. Han har fått publisert mange bilder i inn- og utland. Tor Martin bruker gjerne videofunksjonen på Canon 5D Mark IV for å dokumentere taler og annet under bryllupsoppdragene. 

 

Visjon

Å kunne fange et ansiktsuttrykk, en begivenhet eller en vakker, rar, morsom, trist følelse, eller rett og slett bare et endeløst landskap – alt som kan fortelle en historie med lys og farger uten bruk av ord, er både utfordrende og vakkert. Følelser viser ekte historier, og bildet lyver ikke i sin fortelling av denne. Visjonen er derfor å kunne fortelle den gode historien med fotografiet.

 

Hvordan jobbe for å finne det gode motivet

Fotograf Bærum jobber med å finne de gode motivene ved å tenke litt utradisjonelt og kreativt. Det kan være et lite, tilsynelatende ubetydelig motiv, kanskje blir det beste bildet når det settes inn i en bestemt kontekst. I dialog med kunden planlegges fotoshooten grundig for å få et best mulig resultat. Under selve photoshooten jobber fotografen selvstendig. Det er viktig at modeller og kunder er tålmodig med Rita sine forskjellige innfall underveis i fotoseansen. I settinger med mange tilskuere (bryllup o.l.) er det viktig å holde på konsentrasjonen og ha fokus på de arbeidsoppgavene som fotografen gir. Da blir også resultatet best.

 

Hvilke oppdrag tar Aeterno

Aeterno skal være et fotofirma for folk flest. Det betyr bryllupsfotografering, baby-/nyfødt-/familefotografering, konfirmasjon, fashion, modell, mote, kunst, fine art, landskapsfotografering, produktfotografering, portrett, studiofotografering, eiendomsfotografering, reklame, interiør, utsmykning, bedriftsfoto og årsmeldinger for å nevne noe.

 

Hvilket geografisk område dekker Aeterno

Vårt geografiske nedslagsfelt er Østlandet med Oslo-området og Nedre-Romerike som det sentrale operative området. Men fotograf Rita Bærum tar oppdrag i hele landet mot dekning av reisekostnadene. Ved oppdrag i utlandet reiser fotograf Rita Bærum med egen assistent.

 

Kunstprosjekter

Aeterno er et fotofirma som skal jobbe med kunstrelaterte prosjekter. For tiden jobber firmaet med prosjektet «Oppmerksom nærhet» som skal munne ut i egen utstilling.

 

Utstyr

Fotograf Rita Bærum jobber med Canon EOS 5D S og 5D Mark IV. Hun har god erfaring med Canon, og har brukt mange av Canons modeller. Hun har erfaring med de fleste av Canons objektiver. Hun benytter også Hasselblad H4D-40 med 80 mm objektiv. I tillegg brukes Epson SC-P800 på fotoprint på noe av markedets beste fotopapir. Den mest brukte er Premium Luster. Hun har eget hjemmestudio som brukes ved portrettbilder mv.

 

Om Aeterno – fotograf Rita Bærum

Nettstedet er bygd opp rundt bildegalleriene. Det er for tiden 8 bildegallerier, bryllup, baby, ungdom, natur, gruppebilder, fashion,fotokunst og fototurer. Bildegalleriene består av fotograf Rita Bærums portefølje.

For å få best inntrykk av bildene bør man trykke på «lyspæren» på venstre side av skjermbildet for å se bildene i helskjerm.

Ut over bildegalleriene består nettstedet av en blogg der vi oppfordrer alle til å delta med ros og ris, eller andre kommentarer til blogginnleggene.

I tillegg til dette nettstedet har også fotograf Rita Bærum egne Facebook- og Instagramsider. På Facebooksidene vil det bli ofte oppdateringer av smått og stort, så vi oppfordrer alle som ønsker å følge med å gå inn på disse sidene. Alle «Likes» på Facebook settes veldig pris på 🙂